A nyaraló nagyméretű, zölden burjázó, gyümölcsfákkal tagolt telken van. A környéken élők kifejezetten nyaraltatással, nyaralással foglalkoznak. A telkek és a táj adottságából következően jó pihenőhej. Fonyód városközpontja néhány kilóméter távolságra található, amelymegközelíthető a vízparton és a déli part legmagasabb dombján kereszől.

Az időjárásról: Friss levegő és enyhe állandó szellő fujdogál. Esős-napos, meleg-hűvös idők váltakozása jellemző a nyárra. Ajánlott a meleg és nyári ruhák hozatala nyaralás estén.

A településről: Balaton déli oldalán fekvő kicsiny település régóta foglalkozik idegen, illetve belföldi túrizmussal. Ennek következtében sok nyaraló van erre és nagyon nyugodt a környezet.
Több élelmiszerbolt és étterem is van, amelyek szombat és vasárnap is nyitva tartanak.

A tórol: A balaton településre eső szakasza sekély, nyugodt vízü, homályos-zölden áttetsző 18-25 fok hőmérsékletű. A part mentén nádasok teszik gyönyörűvé a vízpartot, ahhol vadkacsa és hattyú koloniák élnek. Három szabadstrand van a nyaralóhoz közel, amik szinte teljesen egybefüggően húzódnak a part mentén, több kilóméter hosszan, egészen Fonyód kikötőjéig nádasokkal és horgászstégekkel tagolva.

Strandok: A kempingstrand mesterségesen mélyített strandszakasz. Szörfözésre úszásra alkalmas.
A legközelebbi strand, ami 150 m-el távolságra van egy öbölben helyezkedik el. Itt az iszap évtizedek óta rakódik a parton elérve a ritka sekély partszakaszt. Az iszap egyedülállóan kemény ezen a szakaszon a természetes hordalék miatt, ezért nagyon kellemes sétákat lehet tenni a vízben, nem beszélve arról hogy 3-5 fokkal melegebb a víz hőmérséklete. Kisgyerekeknek iszapvár építésére hatalmas terület áll rendelkezésre. Ezen a szakaszon kifejezetten ajánlott az esti fürdőzés. Olyan érzése lehet a füdőzőnek, mintha fórró vízbe menne a hűvös estéken.

Látvány: Nappal az északi part dombjait láthatjuk éjszaka pedig pislákoló fényeit a szemben lévő településeknek. A Balaton selymesen hullámzik, mialatt a nád susog. Leírni nem, csak tapasztalni lehet e költői táj szépségét.


Vissza


D-247075 |   2005-2011 (c) Belső Gyöngyi, készítette: Rajcsányi Zoltán