A nyaralótól 150 méter távolságra egy kellemes családias hangulatú strandon pihenhetnek nyaralóink. A strand biztonságos kisgyermekek részére is a sekély öböl és a távoli út miatt.

A fonyódi hegy a déli part legmagasabb pontja. A nyaralóból a hegy 45 perc alatt elérhető. Gyönyörű látvány a hegyről a balatoni naplemente. (Szúnyog-
riasztó használata ajánlott.)

Fonyód leghíresebb látványossága a móló. A hajókikötőből menetrendszerinti járatok indulnak Badacsonyba. Badacsony az Balaton északi partján fekvő vulkanikus hegyképződmény, ismert finom borairól és kedvelt kirándulóhely.

Hűvösebb idő esetén gondoljunk a Buzsák-Csisztapusztai termálfürdő felkeresésére. Alsóbélatelep és Fonyód között keressük auóval a letérőt, vagy Balatonfenyvesről kisvasúttal érhető el.

Balatonszentgyörgyön található az elmúlt években felújított Csillagvár, amely múzeumként működik. Található itt régi eszközök gyűjteménye, babamúzeum, állatkert és állatsimogató. A helyi Piki étterem finom ételekkel, alacsony árakkal, udvarias kiszolgálással várja vendégeit.

Érdemes felkeresni a Balatonbogláron található Gömbkilátót, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra.

Az említett szórakozási lehetőségekkel kapcsolaban a Galéria menüpont alatt további képeket találhatnak. A nyaraló nem csak nyáron, hanem ősszel és tavasszal is várja vendégeit.

Kérem, hogy ötleteiket osszák meg velünk, amennyiben mást is kipróbáltak és szeretnék megosztani a nagyközönséggel.Vissza


D-247080 |   2005-2011 (c) Belső Gyöngyi, készítette: Rajcsányi Zoltán